Провидент България откри клон в Стара Загора

Стара Загора, 18 юни 2014 г. – Компанията за потребителски кредити „Провидент Файненшъл България” днес официално откри свой клон в Стара Загора.

Провидент е част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на потребителски кредити, листван на Лондонската фондова борса и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа.

„Изключително щастливи сме да бъдем в Стара Загора и да предоставим на гражданите на един от важните икономически центрове в страната нашите финансови продукти. Целта ни е да задоволим нарастващото търсене на краткосрочни кредити с по-ниска стойност по един отговорен начин. За това ние ясно информираме клиентите какви са таксите и лихвите и поставяме достъпността в центъра на нашите решения за отпускане на кредит”, каза Степан Попелка, главен оперативен директор на „Провидент Файненшъл България”, по време на официалното откриване.

Първоначално оперирайки в град Стара Загора, където компанията вече има над 150 клиенти, Провидент постепенно ще разшири дейността си и в близките градове като Нова Загора и Казанлък, които ще бъдат управлявани административно чрез клона в Стара Загора.

Към момента Провидент има около 33 служители и кредитни консултанти в Стара Загора и очаква техният брой да достигне 80 човека през следващите няколко години, обслужвайки близо 6000 клиенти в този клон при достигане на пазарна зрялост през 2018 г. Средната стойност на отпусканите кредити се очаква да бъде около 600 лв.

„Нашата инвестиция в България е базирана на бизнес модел, който се използва от 130 г. Искаме да покажем как една компания може да бъде успешна като изгражда устойчив и етичен бизнес, акцентира върху нуждите на своите клиенти и отговаря на най-високите стандарти при обслужването на клиентите си“, добави Степан Попелка.

На събитието присъстваха още Заместник-ръководителят на мисията на посолството на Обединеното кралство г-н Майкъл Дейвидсън, и представители на местните власти и бизнес. „Радвам се, че бизнесът на IPF в България продължава да се разраства и да обслужва отговорно българските потребители. Убеден съм, че доказаният им опит и бизнес практики ще затвърдят компанията като водещ британски инвеститор в България”, каза г-н Дейвидсън.

IPF стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. и вече има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Шумен и Велико Търново. Като част от инвестиционната си програма, IPF очаква да обслужва около 100 хил. клиенти при достигане на зрялост на пазара чрез клоновата мрежа с национално покритие и екип от 1200 служители и кредитни консултанти.

Групата на IPF има над 2.6 млн. клиенти и освен в България, развива успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико.