Академия „Семейни финанси“

Семейни финанси
„Семейни финанси“ е програмата за финансова грамотност на Провидент Файненшъл България.

Като компания със 130 г. опит в кредитирането, Провидент се стреми да бъде социално отговорна организацияи да предоставя разумни финансови решения на своите над 2.8 млн. клиенти в 13 държави. Финансовата грамотност е неделима част от вземането на информирани решения, затова като част от програмата ни за корпоративна социална отговорност, съвместно  с фондация „Инициатива за финансова грамотност“, създадохме Академия „Семейни финанси“.

 
Програмата стартира през октомври 2014 г. със създаването на сайта за финансово образование www.semeinifinansi.bg. Той бе изграден след проучване на финансовата грамостност на българите, с което се установи необходимостта и желанието на потребителите да повишат знанията си в сферата на финансовите продукти, потребителски права, лични финанси, планиране и управление на семейния бюджет.

 
В образователния сайт „Семейни финанси“ всеки може свободно да прочете статии на финансови експерти, написани на достъпен и разбираем език, по теми от финансовия живот на всеки човек. В секцията „Попитай експерта“ можете да получите отговори на финансови казуси, както и няколко калкулатора, с помощта на които да изчислите колко харчите за цигари или колко ще ви струва образованието на детето. Програмата има и страница във Facebook, която можете да харесате и така да следите темите, които Ви вълнуват.

През 2015 г. като част от проекта стартира серия от обучения по финансова грамотност. По време на семинарите независими финансови експерти разясняват на достъпен език как да водим семейното счетоводство, как да се справим с дълговете и как да планираме дългосрочните си разходи. Поради големия интерес към проведените през октомври 2015 г. обучения в Пловдив, Стара Загора и София, пътуващата академия „Семейни финанси“ ще продължи в други български градове и през 2016 г.

Следете проекта тук.