Кои сме ние?

„Провидент Файненшъл България“ ООД е част от британската група „Интернешънъл Пърсънъл Файненс“ (ИПФ, повече информация за ИПФ ще намериш на www.ipfin.co.uk), която е международен лидер в предоставянето на кредити по домовете и една от 250-те най-влиятелни компании във Великобритания, търгувани на Лондонската фондова борса. Групата обслужва повече от 2,75 милиона потребители в България, Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва, Мексико, Латвия, Естония, Финландия, Австралия.

ИПФ е един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа, за когото работят близо 7 000 служители в 12 държави и повече от 30 000 кредитни консултанти, които предоставят достъпни бързи кредити директно в домовете на потребителите.

Бизнес моделът ни се базира на доказан опит от 130 години насам. През 2013 година решихме да разширим дейността си и да стъпим на българския пазар.

Какво предлагаме?

„Провидент Файненшъл България“ ООД предлага краткосрочни, необезпечени малки кредити с прозрачни условия и такси. Потребителят има свободата да избира как да получава и погасява кредита - чрез банков превод или в удобството на своя дом, с допълнителната услуга „Кредит у дома“, предлагана от нашите кредитни консултанти. Допълнителна информация и често задавани въпроси.

Какви са нашите цели?

  • Предпочитаният кредитор за нашите потребители, който предлага прозрачни, достъпни и бързи кредити, предоставяни чрез първокласно персонално и професионално обслужване на клиенти.
  • Вълнуващо, вдъхновяващо и удовлетворяващо място, където хората желаят да работят. Компания, която цени и дава възможности на своите екипи и служители и която се грижи за тяхното професионално развитие.
  • Уважаван и надежден партньор, който извършва дейността си по прозрачен, отговорен и етичен начин. Компания, която е заслужила доверие, държи на обещанията си и създава стойностни и дълготрайни взаимоотношения с всички заинтересовани страни.

Отговорен бизнес

Етичният кодекс на Провидент България определя ценностите, които нашите служители и кредитни консултанти следват в работата си – откритост, отговорност и уважение. Той представлява ангажимента ни към поддържане на отговорни бизнес практики на всички нива в компанията, както и към нашите клиенти, доставчици, бизнес партньори, обществото и околната среда.


Стремим се да създадем силен и ентусиазиран екип от професионалисти, които да развиват дейността ни в България. Това отваря големи възможности за кариерно развитие за българските професионалисти. Всеки, който се интересува, може да намери информация на следните страници: Кариери и Стани кредитен консултант.

Ако имаш въпроси, моля пиши ни на: office@provident.bg.